1

CVS – biopsija horionskih čupica

Predstavlja metodu uzimanja uzorka tkiva horiona-tkivo iz koga ce se formirati posteljica a koje ima identičnu genetsku strukturu kao i plod. Ova metoda se radi pod kontrolom ultrazvuka te se u svakom momentu vidi gde je plod i horion-tkivo sa koga se uzima uzorak. Radi se u periodu od 10-14 nedelja. Ranija primena ove metode se ne preporucuje zbog povećane mogućnosti nastanka deformiteta ekstremiteta. Nakon 2-3 dana dobijaju se nalazi kariotipa vaseg ploda, gde se vidi struktura svakog gena vaseg ploda kao njegov pol.

Ova metoda se nalazi u vrhu odabira invazivne dijagnostike genetskih anomalija. Obzirom da se radi na početku trudnoće, da se nalazi dobijaju vrlo brzo, a da je stepen komplikacija veoma nizak, u ranoj trudnoći bivate spokojni da nosite genetski zdrav plod. Ili pak ukoliko se pokaže u nalazu „loša“genetika trauma za majku ukoliko prekida trudnoću je neuporedivo manja nego kod odmakle trudnoće.

Povezani tekstovi:

Samsung V8

1 4D Ultrazvučni aparat model Samsung V8, premium klase vrhunskih performansi za kompletnu dijagnostiku sa najnovijim 4D softverima. Crystal Architecture tehnologija (Crystal Beam+ Crystal Live)

CVS – biopsija horionskih čupica

Predstavlja metodu uzimanja uzorka tkiva horiona-tkivo iz koga će se formirati posteljica a koje ima identičnu genetsku strukturu kao i plod. Ova metoda se radi

Samsung H60

Prekida koncept da medicinska oprema mora biti masivna i teška za korišćenje, ovaj aparat efektivno objedinjuje superiorne performanse zajedno sa novim dizajnerskim principima jednostavnosti, lakoće