1

Prof. dr sci. med. 

Đorde Ilić

specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalista steriliteta i infertiliteta

dr-Djorde-Ilic

Obrazovanje

Osnovno i srednje obrazovanje je stekao u Novom Sadu. Studije medicine završio je na Medicinskom fakultetu 1988. Tokom 1999-2004. specijalizirao je ginekologiju i akušerstvo, a 2013. završio je užu specijalizaciju iz steriliteta i infertiliteta. Doktorske studije kliničke medicine završio je 2015. godine na Medicinskom fakultetu odbranivši disertaciju pod nazivom „Analiza problema višeplodnih trudnoća nastalih vantelesnom oplodnjom“.

Karijera

Od 2012. do 2016. godine se nalazi na mestu šefa odseka porođajnog bloka na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KC Vojvodine. Od 2016. do 2019. je na poziciji načelnika Zavoda za patologiju trudnoce. Od 2019. je upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine. 2020. godine postaje šef Katedre za ginekologiju i akušerstvo Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Potpredsednik je Ginekološko-akušerske sekcije srpskog lekarskog društva. Predsednik je Udruženja ginekologa endoskopičara Srbije (UGES).

Svoje znanje i veštine usavršavao je učešćem na brojnim domaćim i međunarodnim skupovima, kao i tokom studijskih boravaka u Engleskoj (London, Notingem, Meidston), Nemačkoj (Frankfurt, Hamburg, Berlin) Španiji (Madrid, Barselona), Mađarskoj (Budimpešta, Segedin), Rumuniji (Temišvar, Arad). Akreditovan je od strane «The Fetal Medicine Foundation» za izvođenje ultrazvučnog skrininga u 11-13+6 nedelji trudnoće. Stalni je predavač u školi perinatologije i školi ultrazvuka u ginekologiji i akušerstvu u Beogradu.

Autor i koautor je brojnih naučnih radova koji su izlagani u zemlji i inostranstvu i objavljeni u referentnim časopisima. Kao predavač po pozivu učestvovao je na brojnim kongresima i seminarima kako u zemlji, tako i u inostranstvu iz oblasti minimalno invazivne ginekologije i ultrazvuka u ginekologiji i akušerstvu, čime se uz porodiljstvo i bavi u svom radu na Klinici.

Proveri termin za pregled kod Đorde Ilić